Jakten på kvalitet!

For oss på Bull Gård så er kvalitet uhyre viktig. BullAngus Kjøtt skal være godt, det skal være skikkelig vare.

Kvalitetssystemet som brukes i landbruket i dag er ett såkalt EUROP system, der hver bokstav er en kvalitet, E er best og P er dårligst. Men dette systemet tar kun hensyn til en ting, størrelse på muskelen, og mengde fett i kjøttet.

Altså premieres bonden for å lage ett slakt som er størst mulig med minst mulig fett på. Dette har INGENTING med kvalitet å gjøre, det er kvantitet! Kvaliteten skal ligge i smaken, den skal ligge i mørhet og i fettmarmorering!

Bull gård har helt bevist valgt Angus som vårt produksjonsdyr, dette fordi Angus er den kua med best marmorering i kjøttet av alle rasene som finnes. Black Angus er en merkevare over hele verden, og du kan i London finne mer enn 30 spisesteder som kun serverer Angus. Hellstrøm sa endatil i ett intervju på TV at det finnes kun en biff, og det er Angus.

Det merkelige er at Angus scorer veldig dårlig på kvalitetsskalaen, det er en liten ku med korte muskler, den har lett for å bygge fett og den blir ikke tung nok. Like fullt er Angus verdensanerkjent for den beste smaken og de møreste biffene.

På Bull Gård tar vi ekte kvalitet på alvor, og derfor får du kun det beste slaktet hos oss. Det beste slaktet, det er ku, ikke okse, på ca 3-5 år.

Kua har mest fett inni kjøttet, det kalles marmorering og det er det som setter smak og lager mørheten. Vi slakter ikke okser, de selger vi som små til andre gårder som forer de opp. Hvis vi beholder en okse, så kastreres den for å etterligne smaken i ei ku. Den blir da litt mindre og med mindre muskler, og litt feitere. Altså, bedre biff!

Når vi ser at dyrene er feite etter endt beitesesong, vet vi at det blir bra kjøtt. Det er rikt på omega 3 fettsyrer, og ikke usunne omega 6 syrer som kommer av hard foring på kraftfor. Fettet hos Angus er sunt og godt og det setter nydelig smak på kjøttet.

La deg derfor ikke lure av hva industrien forsøker å lure deg til å tro er kvalitet, la ikke øynene bestemme hva som er den beste biffen, la smaken avgjøre for deg!

Vel bekomme!

 Til venstre på bilder ser du ytrefilet av ung okse på halvannet år,
og høyre er kjøtt fra ytrefilet av ku  på tre år.
Marmoreringen i kukjøttet er i en helt annen klasse!

Her er et eksempel på ytrefilet fra en ku på fem år