Slik får du perfekt stekt biff

Alt er lett når man kan det! Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden… når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene.

– 400g Angus Biff (indrefilet, ytrefilet eller entrecôte)
– 2ss ekte smør
– 1/2ts salt
– 1/2ts pepper


Fremgangsmåte

1. Kjøttet bør være romtemperert før det stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper

2. Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i smøret. Vær ikke redd for å bruke mye smør. Når smøret slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet.

3. Legg ikke i for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade.

4. Ta biffene ut av stekepannen eter ønsket steketid og la dem hvile en kort stund før servering.

Steketider for biff som er ca. 2cm tykk:

Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.

Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler ut på den andre siden.

Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak vare. Det er viktig å snu biffen ofte.
Har du flere på besøk er det ikke noe hokus pokus å servere biff. Det er rett og slett svært enkelt.
Følg punkt 1 og 2 som ovenfor, før du gjør som følger:

3. Legg ikke i for mange kjøttstykker gangen. Brun kjøttet i ca. 1 minutt på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Dette kan forberedes i god tid.

4. Sett langpannen inn i stekeovnen ved 200 C i ca. 8 minutter. Ta langpannen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffen medium stekt.