BULL GÅRD PUSSER OPP!

Hvert år blir det bestemt at det ikke skal bli noen krevende prosjekt til neste år. Deretter tvinger prosjekter seg på og hvert år ender vi opp med å jobbe som gal for å nå en deadline! Noen som kjenner seg igjen?

Etter vi flyttet inn i ny fjøs har vi fått en god peke pinne på hvordan få utnyttet dyre rommet best mulig. Dette med tanke på å få en sikker kalving og en best en mulig start i livet til kalven. Det endte opp med permanente kalve/ syke binger og et kalve gjømme. Før dette ble bingene satt opp av grinder der og da, noe som endte med at vi måtte være flere folk. Kalvene hadde lettere for å tulle seg bort. Det kunne være mye morsinstinkt med i bildet og da ikke sikkert man fikk tak i kalven det første døgnet, noe som kunne være katastrofalt. Dette ble en av de ting som vi ønsket å få bort.

En annen ting vi gjennomførte var å stenge av mot veggene i dyre rommet. Den siste meteren inn mot veggen valgte vi å lage som en gangvei for oss. Mye mer praktisk å komme seg rundt og inn/ut av dyre rommet. Mere tids sparende på rengjøring både på gulvet og veggene.

Rett før kuene kom hjem fra beite i år startet vi med demontering/ montering/tilpassing/maling osv. Her fikk vi brukt mye av det som vi hadde liggende etter bygging.  Innredning som porter og fang fronter fikk vi ifra Stallmeglerne i Danmark. Jeg ønsker å påpeke at vi er nå blitt ganske dreven på å finne løsninger til en rund fjøs der alt egentlig er laget til firkantede fjøs. Dette skaper utfordringer. Bruke det gamle og tilpasse det slik at det blir praktisk i innredningen. Og vi er 3stk som virkelig går inn for å legge hodene i bløtt. Kreativiteten er på topp og følelsen blir ekstra god når vi samarbeider og får til gode løsninger sammen! Det å kunne tenke løsninger i et vidt spekter gjør noe med deg og man blir stolt av det arbeidet man selv har skapt og utført.

I denne prosessen har jeg prøvd å filme noe (noe som jeg er ny på) og laget en filmsnutt som jeg legger med. Ikke alt er med, men her skjønner du vel kanskje litt om hva jeg skriver om.

Legg gjerne igjen en kommentar om du lurer på noe.

Hilsen Lena Bull ,Bonden. ☺