Hvert år blir det bestemt at det ikke skal bli noen krevende prosjekt til neste år. Deretter tvinger prosjekter seg på og hvert år ender vi opp med å jobbe som gal for å nå en deadline! Noen som kjenner seg igjen?
Etter vi flyttet inn i ny fjøs har vi fått en god peke pinne på hvordan få utnyttet dyre rommet best mulig. Dette med tanke på å få en sikker kalving og en best en mulig start i livet til kalven. Det endte opp med permanente kalve/ syke binger og et kalve gjømme. Før dette ble bingene satt opp av grinder der og da, noe som endte med at vi måtte være flere folk. Kalvene hadde lettere for å tulle seg bort. Det kunne være mye morsinstinkt med i bildet og da ikke sikkert man fikk tak i kalven det første døgnet, noe som kunne være katastrofalt. Dette ble en av de ting som vi ønsket å få bort.
En annen ting vi gjennomførte var å stenge av mot veggene i dyre rommet. Den siste meteren inn mot veggen valgte vi å lage som en gangvei for oss. Mye mer praktisk å komme seg rundt og inn/ut av dyre rommet. Mere tids sparende på rengjøring både på gulvet og veggene.
Rett før kuene kom hjem fra beite i år startet vi med demontering/ montering/tilpassing/maling osv. Her fikk vi brukt mye av det som vi hadde liggende etter bygging. Innredning som porter og fang fronter fikk vi ifra Stallmeglerne i Danmark. Jeg ønsker å påpeke at vi er nå blitt ganske dreven på å finne løsninger til en rund fjøs der alt egentlig er laget til firkantede fjøs. Dette skaper utfordringer. Bruke det gamle og tilpasse det slik at det blir praktisk i innredningen. Og vi er 3stk som virkelig går inn for å legge hodene i bløtt. Kreativiteten er på topp og følelsen blir ekstra god når vi samarbeider og får til gode løsninger sammen! Det å kunne tenke løsninger i et vidt spekter gjør noe med deg og man blir stolt av det arbeidet man selv har skapt og utført.
I denne prosessen har jeg prøvd å filme noe (noe som jeg er ny på) og laget en filmsnutt som jeg legger med. Ikke alt er med, men her skjønner du vel kanskje litt om hva jeg skriver om.
Legg gjerne igjen en kommentar om du lurer på noe.
Alt er lett når man kan det! Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden… når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene.
– 400g Angus Biff (indrefilet, ytrefilet eller entrecôte)
– 2ss ekte smør
– 1/2ts salt
– 1/2ts pepper
Fremgangsmåte
1. Kjøttet bør være romtemperert før det stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper
2. Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i smøret. Vær ikke redd for å bruke mye smør. Når smøret slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet.
3. Legg ikke i for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade.
4. Ta biffene ut av stekepannen eter ønsket steketid og la dem hvile en kort stund før servering.
Steketider for biff som er ca. 2cm tykk:
Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler ut på den andre siden.
Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak vare. Det er viktig å snu biffen ofte.
Har du flere på besøk er det ikke noe hokus pokus å servere biff. Det er rett og slett svært enkelt.
Følg punkt 1 og 2 som ovenfor, før du gjør som følger:
3. Legg ikke i for mange kjøttstykker gangen. Brun kjøttet i ca. 1 minutt på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Dette kan forberedes i god tid.
4. Sett langpannen inn i stekeovnen ved 200 C i ca. 8 minutter. Ta langpannen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffen medium stekt.
http://bullangus.no/wp-content/uploads/2014/05/angus2.jpg10301920adminhttp://bullangus.no/wp-content/uploads/2013/04/Bull-Angus-topplogo.jpgadmin2016-10-11 13:47:502016-10-11 14:02:14Slik får du perfekt stekt biff
500 g flatbiff/bankekjøtt av Bull Angus i terninger
2 ss ekte smør til steking
3 dl kokosmelk
1 stk gulrot
1 stk løk
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
2 stk tomat
(istedenfor grønsakene over, går det an å bruke 1 pk wok grønnsaker)
1,5 ts salt
1 ts pepper
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i 3 x 3 cm terninger. Brun kjøttet i olje i en dyp tykkbunnet gryte.
2. Skjær løk, gulrot, paprika og tomat i ganske små stykker. Ha grønnsakene i gryten. Tilsett krydder, rør godt og tilsett kokosmelk.
3. La det hele småkoke i 30 minutter.
Endelig går det mot den deilige varme årstiden, og nå er tiden kommet for å fyre opp grillen igjen og ta for seg av all den gode maten som finnes. Her på Bull Gård har vi allerede gjort oss klare for å gi deg en herlig matopplevelse basert på råvarer av høyeste kvalitet.
BullAngus Beef Bratwurst
Anguspølse for pølseelskere, og sånne som ikke liker pølser!
Før var pølser ofte satt sammen av ymse råvarer, men slik er det ikke lenger. Våre pølser er laget av kun Anguskjøtt og Angusfett, spedd med potetmel og krydret med bratwurstkrydder og nitritsalt. Dermed får du et grovt og ekte produkt som koster å lage på grunn av skikkelige råvarer, og det merker du på smaken og disse vil skape fest for dine smaksløker.
Pølsene er laget i samarbeid med Aron Mat og Svein Ole Kristiansen som er pølsemaker. Pølsene er krydret for å fremheve kjøttsmaken og gir deg ett lite spark av chili ti sekunder etter første smak. Dette er en fantastisk grill og stekepølse som tåler mye varme.
Den er utmerket til supper og gryter og den tåler å ligge lenge i frys uten å forringes. Den er uten allergener og svinefett, noe absolutt alle kan spise! PS. Også de som ikke liker «pølser» 😉
BullAngus Beef Burger Ønsker du å prøve noe nytt og saftig på grillen? Er du lei av tørre burgere uten smak? Prøv våre hamburger som er laget på den originale tyske måten!
Vår nyutviklede Angusburger innfrir alle forventninger til saftighet og smak fordi den er laget på de beste råvarene, med kun Anguskjøtt fra hunndyr, potetmel og krydder.
Tyskerne lagde de første hamburgerne på denne måten før industrien overtok. Kjøttet kvernes og blandes i en stor pølse, pølsa fryses og etterpå skjæres den opp i skiver med sag. Dette betyr at du får en helt slett flate på begge sider, og når du steker burgeren lukker den seg som en biff. Dermed forblir kjøttsaften i burgeren og den hever seg opp og kokes fra innsiden samtidig som den stekes. Når den stekes oppfører den seg faktisk på samme måte som en skikkelig biff!
Burgeren får ett litt uvanlig utseende, men smaksopplevelsen blir helt unik! Den tåler mye steking uten å bli tørr og du har ikke opplevd hamburger på denne måten før!
Sommerens grillpakke fra Bull Gård med 5 kg pølser og burger til kun 950,-
Skal du ha kvalitet og ett skikkelig håndtverk på grillen i sommer, skal du kjøpe Sommerpakken vår! Vi garanterer deg unike produkter med smak og spisekvalitet i høysetet!
BullAngus – no bullshit!
Har du ikke grill, eller vurdere å kjøpe en ny? Sjekk denne videoen!
http://bullangus.no/wp-content/uploads/2016/05/Burger-på-grill-e1462276450230.jpg6831024adminhttp://bullangus.no/wp-content/uploads/2013/04/Bull-Angus-topplogo.jpgadmin2016-05-03 12:13:182016-05-19 15:58:16Nå er det tid for grilling!
http://bullangus.no/wp-content/uploads/2016/06/478104_321736064540970_315800424_o.jpg13702048adminhttp://bullangus.no/wp-content/uploads/2013/04/Bull-Angus-topplogo.jpgadmin2014-06-30 09:42:482016-10-11 13:56:38Slik går no dagan...
BULL GÅRD PUSSER OPP!
/i Artikler /av adminHvert år blir det bestemt at det ikke skal bli noen krevende prosjekt til neste år. Deretter tvinger prosjekter seg på og hvert år ender vi opp med å jobbe som gal for å nå en deadline! Noen som kjenner seg igjen?
Etter vi flyttet inn i ny fjøs har vi fått en god peke pinne på hvordan få utnyttet dyre rommet best mulig. Dette med tanke på å få en sikker kalving og en best en mulig start i livet til kalven. Det endte opp med permanente kalve/ syke binger og et kalve gjømme. Før dette ble bingene satt opp av grinder der og da, noe som endte med at vi måtte være flere folk. Kalvene hadde lettere for å tulle seg bort. Det kunne være mye morsinstinkt med i bildet og da ikke sikkert man fikk tak i kalven det første døgnet, noe som kunne være katastrofalt. Dette ble en av de ting som vi ønsket å få bort.
En annen ting vi gjennomførte var å stenge av mot veggene i dyre rommet. Den siste meteren inn mot veggen valgte vi å lage som en gangvei for oss. Mye mer praktisk å komme seg rundt og inn/ut av dyre rommet. Mere tids sparende på rengjøring både på gulvet og veggene.
Rett før kuene kom hjem fra beite i år startet vi med demontering/ montering/tilpassing/maling osv. Her fikk vi brukt mye av det som vi hadde liggende etter bygging. Innredning som porter og fang fronter fikk vi ifra Stallmeglerne i Danmark. Jeg ønsker å påpeke at vi er nå blitt ganske dreven på å finne løsninger til en rund fjøs der alt egentlig er laget til firkantede fjøs. Dette skaper utfordringer. Bruke det gamle og tilpasse det slik at det blir praktisk i innredningen. Og vi er 3stk som virkelig går inn for å legge hodene i bløtt. Kreativiteten er på topp og følelsen blir ekstra god når vi samarbeider og får til gode løsninger sammen! Det å kunne tenke løsninger i et vidt spekter gjør noe med deg og man blir stolt av det arbeidet man selv har skapt og utført.
I denne prosessen har jeg prøvd å filme noe (noe som jeg er ny på) og laget en filmsnutt som jeg legger med. Ikke alt er med, men her skjønner du vel kanskje litt om hva jeg skriver om.
Legg gjerne igjen en kommentar om du lurer på noe.
Hilsen Lena Bull ,Bonden. ☺
Slik får du perfekt stekt biff
/i Oppskrifter /av adminAlt er lett når man kan det! Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden… når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene.
– 400g Angus Biff (indrefilet, ytrefilet eller entrecôte)
– 2ss ekte smør
– 1/2ts salt
– 1/2ts pepper
Fremgangsmåte
1. Kjøttet bør være romtemperert før det stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper
2. Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i smøret. Vær ikke redd for å bruke mye smør. Når smøret slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet.
3. Legg ikke i for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade.
4. Ta biffene ut av stekepannen eter ønsket steketid og la dem hvile en kort stund før servering.
Steketider for biff som er ca. 2cm tykk:
Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler ut på den andre siden.
Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak vare. Det er viktig å snu biffen ofte.
Har du flere på besøk er det ikke noe hokus pokus å servere biff. Det er rett og slett svært enkelt.
Følg punkt 1 og 2 som ovenfor, før du gjør som følger:
3. Legg ikke i for mange kjøttstykker gangen. Brun kjøttet i ca. 1 minutt på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Dette kan forberedes i god tid.
4. Sett langpannen inn i stekeovnen ved 200 C i ca. 8 minutter. Ta langpannen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffen medium stekt.
Angus kokosgryte
/i Oppskrifter /av adminIngredienser for 2 porsjoner
500 g flatbiff/bankekjøtt av Bull Angus i terninger
2 ss ekte smør til steking
3 dl kokosmelk
1 stk gulrot
1 stk løk
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
2 stk tomat
(istedenfor grønsakene over, går det an å bruke 1 pk wok grønnsaker)
1,5 ts salt
1 ts pepper
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i 3 x 3 cm terninger. Brun kjøttet i olje i en dyp tykkbunnet gryte.
2. Skjær løk, gulrot, paprika og tomat i ganske små stykker. Ha grønnsakene i gryten. Tilsett krydder, rør godt og tilsett kokosmelk.
3. La det hele småkoke i 30 minutter.
Serveres med ris.
Nå er det tid for grilling!
/i Artikler /av adminEndelig går det mot den deilige varme årstiden, og nå er tiden kommet for å fyre opp grillen igjen og ta for seg av all den gode maten som finnes. Her på Bull Gård har vi allerede gjort oss klare for å gi deg en herlig matopplevelse basert på råvarer av høyeste kvalitet.
BullAngus Beef Bratwurst
Anguspølse for pølseelskere, og sånne som ikke liker pølser!
Før var pølser ofte satt sammen av ymse råvarer, men slik er det ikke lenger. Våre pølser er laget av kun Anguskjøtt og Angusfett, spedd med potetmel og krydret med bratwurstkrydder og nitritsalt. Dermed får du et grovt og ekte produkt som koster å lage på grunn av skikkelige råvarer, og det merker du på smaken og disse vil skape fest for dine smaksløker.
Pølsene er laget i samarbeid med Aron Mat og Svein Ole Kristiansen som er pølsemaker. Pølsene er krydret for å fremheve kjøttsmaken og gir deg ett lite spark av chili ti sekunder etter første smak. Dette er en fantastisk grill og stekepølse som tåler mye varme.
Den er utmerket til supper og gryter og den tåler å ligge lenge i frys uten å forringes. Den er uten allergener og svinefett, noe absolutt alle kan spise! PS. Også de som ikke liker «pølser» 😉
BullAngus Beef Burger
Ønsker du å prøve noe nytt og saftig på grillen? Er du lei av tørre burgere uten smak? Prøv våre hamburger som er laget på den originale tyske måten!
Vår nyutviklede Angusburger innfrir alle forventninger til saftighet og smak fordi den er laget på de beste råvarene, med kun Anguskjøtt fra hunndyr, potetmel og krydder.
Tyskerne lagde de første hamburgerne på denne måten før industrien overtok. Kjøttet kvernes og blandes i en stor pølse, pølsa fryses og etterpå skjæres den opp i skiver med sag. Dette betyr at du får en helt slett flate på begge sider, og når du steker burgeren lukker den seg som en biff. Dermed forblir kjøttsaften i burgeren og den hever seg opp og kokes fra innsiden samtidig som den stekes. Når den stekes oppfører den seg faktisk på samme måte som en skikkelig biff!
Burgeren får ett litt uvanlig utseende, men smaksopplevelsen blir helt unik! Den tåler mye steking uten å bli tørr og du har ikke opplevd hamburger på denne måten før!
Sommerens grillpakke fra Bull Gård med 5 kg pølser og burger til kun 950,-
Klikk her for å bestille!
Skal du ha kvalitet og ett skikkelig håndtverk på grillen i sommer, skal du kjøpe Sommerpakken vår! Vi garanterer deg unike produkter med smak og spisekvalitet i høysetet!
BullAngus – no bullshit!
Har du ikke grill, eller vurdere å kjøpe en ny? Sjekk denne videoen!
Bull Gård i Bondebladet
/i Artikler /av adminDen 6.november i fjor hadde Bondebladet et dobbelsidig oppslag om gården. Her er artikkelen, og vil du se bildene større så bare klikk på dem.
Slik går no dagan…
/i Artikler /av adminGlimt fra livet på gården!